+30 697 973 7031+30 24320 95373

Σχετικά με μας

Η ιστορία μας

Το ξεκίνημα έγινε με μεράκι, αγάπη και έναν μικρό αμπελώνα.

Το 2006, έχοντας τον απαραίτητο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε τα αμπέλια μας, εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και βιολογικής καλλιέργειας. Το 2009, δημιουργούμε το ιδιόκτητο οινοποιείο, το οποίο πλέον αποκτά μορφή ατομικής επιχείρησης, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή οίνου. Στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών, με τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής.

Περιήγηση

Το οινοποιείο και οι αμπελώνες DOMAINE LIAKOU βρίσκονται σε υψόμετρο 470 μ.  και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων και των συνεργαζόμενων παραγωγών της περιοχής Μετεώρων, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από το οινοποιείο μας, εξασφαλίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την άμεση μεταφορά των σταφυλιών στον τόπο παραγωγής. Τα σταφύλια ψύχονται για 24 ώρες σε ψυκτικό θάλαμο , για την προστασία και την συντήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους. Ο απορραγισμός, γίνεται σε υψομετρικό επίπεδο τεσσάρων μέτρων, εκμεταλλευόμαστε έτσι την φυσική βαρύτητα που δημιουργείται και αποφεύγουμε την χρήση μηχανοκίνητων αντλιών. Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης, με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Μετά την ζύμωση το κρασί οδηγείται στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σχετικά με εμάς

Με λίγα λόγια

Το οινοποιείο DOMAINE LIAKOY είναι ανοικτό για επισκέψεις των οινοφίλων, αλλά και όσων θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κρασιού.Η επίσκεψη περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση στον αμπελώνα, ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, και της παλαίωσης. Ο επισκέπτης, επιπλέον έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος σε ειδική αίθουσα.

Τι κάνουμε

Οι παραδόσεις του κρασιού μας

Το οινοποιείο και οι αμπελώνες DOMAINE LIAKOU βρίσκονται σε υψόμετρο 470 μ. και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων και των συνεργαζόμενων παραγωγών της περιοχής Μετεώρων, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από το οινοποιείο μας, εξασφαλίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την άμεση μεταφορά των σταφυλιών στον τόπο παραγωγής. Τα σταφύλια ψύχονται για 24 ώρες σε ψυκτικό θάλαμο , για την προστασία και την συντήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους. Ο απορραγισμός, γίνεται σε υψομετρικό επίπεδο τεσσάρων μέτρων, εκμεταλλευόμαστε έτσι την φυσική βαρύτητα που δημιουργείται και αποφεύγουμε την χρήση μηχανοκίνητων αντλιών. Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης, με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Μετά την ζύμωση το κρασί οδηγείται στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας.

Κελάρι

Μετά την ζύμωση το κρασί οδηγείται στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, ο χρόνος ωρίμανσης επιλέγεται ως συνάρτηση της νεότητας του βαρελιού και της πυκνότητας του κρασιού. Αυτός ο χρόνος κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες Γιατί στο τέλος, είναι σημαντικό να μην υπερισχύουν αρώματα ξύλου έναντι φρουτώδες άρωμα και τη γεύση του κρασιού.
Θα βρείτε υπέροχα παλαιωμένα κρασιά στο οινοποιείο μας.

Οίνος & Οινοποίηση στο πιο όμορφο μέρος της γης Ελλάδα, Μετέωρα

Το Κτήμα Λιάκου, είναι ανοιχτό για επισκέψεις σε λάτρεις του κρασιού και σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν και να εξοικειωθούν με τον γοητευτικό κόσμο του κρασιού.

© 2019 Copyright Domaine Liakou. All rights reserved | Web Design by WebIQ

ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ

GDPR | COOKIES | TERMS OF USE