+30 697 973 7031+30 24320 95373

Ποιοί Είμαστε

Η ιστορία μας

Το ξεκίνημα έγινε με πολύ μεράκι, αγάπη και έναν μικρό αμπελώνα.

Το 2006, τρέφοντας πάντα τον απαραίτητο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε τα αμπέλια μας, εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και βιολογικής καλλιέργειας. Το 2009, δημιουργήσαμε το ιδιόκτητο οινοποιείο, το οποίο απόκτησε μορφή ατομικής επιχείρησης, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή οίνου. Στόχος του, είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών, με τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής.

Περιήγηση

Το οινοποιείο και οι αμπελώνες DOMAINE LIAKOU βρίσκονται σε υψόμετρο 470 μέτρων, και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων και των συνεργαζόμενων παραγωγών της περιοχής των Μετεώρων, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από το οινοποιείο μας, εξασφαλίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την άμεση μεταφορά των σταφυλιών στον τόπο παραγωγής. Τα σταφύλια ψύχονται επί 24 ώρες σε ψυκτικό θάλαμο, για την προστασία και την συντήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους. Ο απορραγισμός γίνεται σε υψομετρικό επίπεδο τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να εκμεταλλευόμαστε έτσι την φυσική βαρύτητα που δημιουργείται, και να αποφεύγουμε την χρήση μηχανοκίνητων αντλιών. Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης, με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Μετά την ζύμωση, το κρασί οδηγείται στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας.

About Us

A short tour

Το οινοποιείο DOMAINE LIAKOU είναι ανοικτό σε επισκέψεις των οινοφίλων, αλλά και όλων όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κρασιού. Η επίσκεψη περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση στον αμπελώνα, καθώς και ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, και της παλαίωσης. Ο επισκέπτης, έχει επιπλέον τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος σε ειδική αίθουσα.

Τι μας κάνει μοναδικούς

Οι παραδόσεις του κρασιού μας

Τα σταφύλια ψύχονται επί 24 ώρες σε ψυκτικό θάλαμο, για την προστασία και την συντήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους. Ο απορραγισμός, γίνεται σε υψομετρικό επίπεδο τεσσάρων μέτρων, προκειμένου να εκμεταλλευόμαστε έτσι την φυσική βαρύτητα που δημιουργείται και να αποφεύγουμε την χρήση μηχανοκίνητων αντλιών. Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης, με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Μετά την ζύμωση το κρασί οδηγείται στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας.
Το Κελάρι Μας

Μετά την ζύμωση το κρασί οδηγείται στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, ο χρόνος ωρίμανσης επιλέγεται ως συνάρτηση της νεότητας του βαρελιού και της πυκνότητας του κρασιού. Αυτός ο χρόνος κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες, και έχει το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα να μην υπερισχύουν αρώματα ξύλου απέναντι στο φρουτώδες άρωμα της γεύσης του κρασιού.

Στο οινοποιείο μας θα βρείτε πραγματικά υπέροχα παλαιωμένα κρασιά.

Οίνος & οινοποίηση στο πιο όμορφο μέρος της Ελλάδας, τα Μετέωρα

Το Κτήμα Λιάκου είναι ανοιχτό σε επισκέψεις των λάτρεων του κρασιού, αλλά και όλων όσοι θέλουν να εξερευνήσουν και να εξοικειωθούν με τον γοητευτικό κόσμο του κρασιού.

Location

Το οινοποιείο και οι αμπελώνες DOMAINE LIAKOU βρίσκονται σε υψόμετρο 470 μέτρων, και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων και των συνεργαζόμενων παραγωγών της περιοχής των Μετεώρων, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από το οινοποιείο μας, εξασφαλίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την άμεση μεταφορά των σταφυλιών στον τόπο παραγωγής.